maandag 20 oktober 2014

"Fysiotherapie en Yoga - Fysiotherapie in Delft"

Fysiotherapie EerlijkBeter vertelt in dit bericht waarom yoga en fysiotherapie zo goed samengaan. 

Bewegen is gezond en kan op allerlei manieren. Een vorm van beweging die voor iedereen geschikt is, is yoga. Denk niet meteen aan het stereotype beeld van zweverige types, wierook, zingende dolfijnen en lachende boeddha’s. Maar denk aan een eeuwenoude bewegings- en energieleer die beoefend wordt door miljoenen mensen over de hele wereld. Er zijn vele soorten yoga die kunnen variëren in benaderingswijze, moeilijkheidsgraad en intensiteit. Het is belangrijk om een vorm van yoga te kiezen die bij je past. 

Sinds oktober 2014 werken wij samen met Yoga Gezondheidscentrum Delft. Rene Janssen, yogadocent en praktijkhouder vertelt: ’Ik vind het heel belangrijk dat je naar je lijf luistert en goed voor je lijf zorgt. Yoga is een uitstekende manier om op een gezonde manier met je lichaam (en geest) bezig te zijn.’ 

De yoga oefeningen werken in op alle lichaamsdelen: ze versterken de spieren, gewrichten en pezen. Ook werken ze in op de organen, klieren en zenuwen. Yoga helpt zowel lichamelijke klachten (bijvoorbeeld spanning in de nek, hoofdpijn en hyperventilatie) als geestelijke klachten (bijvoorbeeld slaapstoornissen en nervositeit) voorkomen of verminderden. In een yogales worden soms hulpmiddelen gebruikt (blokken, dekens) om je te helpen een yogahouding goed uit te kunnen voeren. Zo kan iedereen aan de lessen deelnemen, ongeacht je lenigheid of leeftijd.


Wij willen graag van jou weten of jij ook aan yoga doet. Wil je iets vertellen over jouw ervaringen hiermee? We hopen dat je een reactie wilt achterlaten. 
Wil je dit bericht delen, zodat anderen ons ook kunnen vinden?

Volg ons ook op twitterbloggerFacebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

www.fysio-eerlijkbeter.nl: goede en betaalbare fysiotherapie | Open tijdens avonduren en op zaterdag | Een behandeling kost €20 | Bel: 06 28270001 of mail anne@fysio-eerlijkbeter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten